AIS møde 5/2-2022

Det store flotte Aarhus Internationale Sejlsport var efter en Covid19 pause vært for Vega klubbens årlige Jyllands møde.
Der var desværre nogle, som måtte melde afbud i sidste øjeblik grundet Covid19, men det skal man man nok vende sig til et stykke tid endnu? For første gang havde man inviteret Vega sejlere med, som endnu ikke er medlemmer.
Ca. 20 deltagere fulgte med på beretninger fra både Kasserer og Formand, hvorefter der fulgte en gennemgang af centret og funktionerne. Samtidigt med os, var der en fælles træning for unge sejlere fra Østjylland, og det var imponerende at se hvor stille og roligt det hele foregik, og ikke mindst se de 65 unge mennesker på havet.
Efter frokost fik vi besøg af Næstkommanderende Kim E. Rasmussen VTS, Storebælt, som fortalte lidt om hele VTS i Danmark, men med detaljer specielt omkring broen. Man forstod at man var observante på specielt ”Vodkaklovne” på russiske skibe samt Krydstogtskibe med sydeuropæiske besætninger. Det var foruroligende at høre om et skib som for ikke så længe side, havde forespurgt om sejlplan for færgerne på Store Bælt. Her var der vist søkort som burde være opgraderet. Vi lystsejlere havde de næsten aldrig problemer med, og det var da rart at høre.
Torben Jensen P-1118/MS 82/116.