Vegaforum

Medlemmer af Dansk Vega Klub har adgang til en række eksklusive tips & tricks fra Vegaklubbens erfaringer samlet sammen gennem 50 år via:
-> Medlemssiden (obs. du vil blive bedt om at logge ind, hvis ikke du allerede er logget ind)

Nedenfor findes vores vegaforum, hvoraf køb&salg kan læses af alle – når du er logget ind kan du læse hele forum, og skrive opslag i alle kategorier.

2. juni 2016: Bemærk, at alle forumindlæg fra 2001 til maj 2016 fra den gamle webside er samlet som et særskilt forum. Desværre har vi ikke kunne konvertere forfattere til indlæggene med over i det nye system.

Please or Tilmeld to create posts and topics.

Bakkekursus

Sidste år blev der skrevet en hel masse om bakkekursus for Vega sejlere på Facebook siden, og der var også mange interesserede bl.a undertegnende. Er der håb om, at et sådan kursus kan blive afholdt i indeværende år.

Der er blevet skrevet om, at der vil komme nogle åben båd arrangementer i år. Hvad med at lade dem være åbne for alle Vega sejlere, ikke kun for medlemmer. Ikke medlemmer kan så deltage mod betaling af et mindre gebyr. På denne måde er der måske nogle flere, som kunne tænke sig at melde sig ind i klubben.

Med venlig hilsen

1654 Bjarne Eriksen

 

Hej Bjarne, rigtig god pointe. Der bliver forsøgt med åben båd og en masse andre ting i Holbæk 18-19 august, som du kan se i bladet. Et bakkekursus kunne helt sikker også blive aktuelt.

Vi plejer normalt at invitere alle Vega ejere til åben båd. Også dem som ikke er medlemmer.

MVH John 2106

Måske kunne vi nytænke måde at sejle vega på? - sådan at vi faktisk sejler vega sammen og dermed lærer af hinanden ... det vil være sjovt end et bakke kursus og en åben båd.

Eksempel:

Vi arrangerer Vega Match Race mellem to vegaer, hvor ejerne er skippere og andre vegasejlere kan være gaster - eller vi kan arrangere The Vega Day Race - 8 timers sejlads i en vega fra egen hjemhavn, hvor man har mindst et andet vegamedlem med som gast og så benyttes keepsailing til dokumentation af hvem der fik sejlet flest sømil ... og man kunne prøve andre sejladsfarvande af end sine egne, og i løbet af dagen udveksle gode ideer.

For mig er sejladsaktiviteten det springende punkt - og hvis vi har svært ved at mødes med hver vores vega så kunne dette være attraktive alternativer 🙂

Tak til Bjarne Eriksen for at bringe temaet om arrangementer op.

HALLØJ.

Som nyt medlem - vil jeg allerførst takke for velkomsten i Veganyt april 23019.

Jeg føler mig allerede meget vel tilpas her - men også spændt på, hvad Vega vil blive for mig. Efter 22 års bekendskab kom jeg i dag af min 20 fods Sheriff (til Roskilde Fjord)

- og nu afventer vi, at få fragtet Karibu V2048 fra Malmö til Horsens.

Jeg er spændt på, om I fik bakket noget i fjor?

Skal der bakkes i år? - måske kan der blive tid til et lille bakke-tilskud på spilerkurset her i det østjyske til august?

Jeg ser, at der allerede i forvejen er et par Vegaer her i Horsens Havn. Glæder mig til at udveksle erfaringer.

Uploaded filer:
  • lilledu.png

Hej Christen, bakkekurser er desværre ikke blevet til noget p.g.a. manglende tilslutning. Klubben mangler "ildsjæle" ud over de to der er i bestyrelsen. Jeg tror du måske kunne fornemme det lidt på generalforsamlingen? Nu prøver vi så med spilerkurset, og din ide om bakkekurset i samme moment, lægger jeg over til bestyrelsen. Der skal være bestyrelsesmøde 24/5.

Jeg sætter skibet i vandet 9/5, og forventer at være sejlklar fra uge 21. Jeg ligger godt nok lidt afsides (Kulhuse), men kommer du til Sjælland, med lidt ekstra tid i rygsækken, er du velkommen til at ringe.

MVH John V2106

Tak, John

Jeg ser da Sjælland af og til, men det der i rygsækken er som regel grundigt afsat. Får jeg lidt luft, bliver dit tilbud dog prioriteret!!!

Ildsjæle er vi nok alle - men flammerne går jo af forskellige grunde på vågeblus, og så længe det er der, skal der bare gas på. Så blusser det op. Jeg tror, "problemet" er, at de fleste har det fint - altså er mætte - og så skal vi måske kalde det noget andet end problem.

Jeg har fundet sammen med en anden Vega-ejer i Horsens (2753) som inviterer til udveksling af erfaringer - en meget sympatisk ung mand - ikke meget anderledes end hvad jeg traf på generalforsamlingen: søde folk. Jeg tror sør'me, at det er noget, der smitter af fra Vega'er - føler også, jeg selv er blevet et lidt bedre men'ske, og har endda kun overnattet én nat i Karibu - i Limhamn endda!

Tilbage til det med ilden kontra vågeblus. Jeg håber, der fortsat vil være blus på Dansk Vega Klub - uanset mæthed eller problem.

Venligst V2048 in spe